Pyszny twarożek migdałowy z bananem
200 g blanszowanych migdałów
1 banan
3 łyżki mleczka kokosowego
kilka kropel cytryny
Migdały moczymy na noc, rano odcedzamy wodę, dodajemy banana, mleczko kokosowe i dokładnie miksujemy. Do smaku można dodać kilka kropel cytryny. Ja dodałam jeszcze cynamon i kardamon. Pyszne
Dlaczego warto jeść migdały????
Dobra przekąska dla cukrzyca - wysoka zawartość tłuszczu i białka nie będzie podnosić w takim stopniu glikemii co słodka przekąska.
Dobre dla pracy naszego serca - witamina E posiada właściwości przeciwutleniające i tym samym zmniejsza ryzyko rozwoju choroby miażdżycowej, nowotworów, a także spowalnia procesy starzenia się organizmu.
Pomagają w walce z nadciśnieniem tętniczym - wynika to z tego, że dostarczają nam dwóch ważnych w regulacji ciśnienia tętniczego pierwiastków: wapnia i magnezu.
powrótJesteś zainteresowany moją ofertą?
Zapraszam do kontaktu!